KULTAMALJAVOITTAJA 2019  Finby Kira


Nuoret koirat syntyneet 2018 ovat kilpailleet paikasta  Kultamalja finaalissa. Karsintoihin osallistuivat yhteensä 81 kpl koiraa. Punaisia settereitä starttasi aamulla yhteensä 22 kpl. Niistä 5 kpl oli Finby koiria. Iltapäivälle pääsi jatkamaan 28 koiraa mistä 7 oli punaisia settereitä. Näistä seitsemästä oli 4 kpl Finby koiria. Illan päätteeksi valittiin Kultamaja finaaliin pääsijöitä. Yhteensä 12 kpl koiraa pääsi finaaliin ja niistä 3 kpl ovat punaisia settereitä. Näistä kolmesta punaisista 2 olivat Finby koiria .  

Tiukan kisan jälkeen voittajaksi ylsi meidän oma Finby Kira !


Irlanninsettereiden Metsämestari ja Nuori Metsämestari 2019


Finby Kelvin ja omistaja Tuomas Uusitalo, Irlanninsettereiden metsämestari sekä nuori metsämestari 2019, ikä vasta 1v 9 kk ! 

Vaikeissa kisaolosuhteissa kilpaili niin NUO, AVO kuin VOI luokan koirat keskenään tittelistä Metsämestari ja Nuorten Metsämestari. Nuoresta iästään huolimatta Kelvin päihitti vanhemmat ja kokeneemmat kilpakumppaninsa  ja saavutti molemmat tittelit itselleen tuloksella NUO2.

Kasvatustyön tuloksia 


Olemme kasvattaneet punaisia settereitä vuodesta 2002 lähtien ja ajattelin koota tänne lyhyt yhteenveto siitä miten olemme onnistuneet näin koetulosten näkökulmasta listaamalla tänne ikäkausi ym saavutukset pentueittain.

Finby Asterix Kultamalja 2
Finby Bambi Kultamalja 3
Finby Chico Vuoden Nuori Irlanninsetteri 2007
Finby Duracell Derby 2
Finby Dantos Vuoden Nuori Irlanninsetteri 2008
Finby Figaro Vuoden Nuori Irlanninsetteri 2011,
Uudenmaan kanakoiraharrastajien mestari 2011,
Uudenmaan kennelpiirin mestari 2011 & 2014,
Suomen Muotovalio
Finby Gordon Kultamalja voittaja 2012
Finby Inez Vuoden Irlanninsetteri 2016,2017 &2018,              Irish Trial voitto 2019
Vuoden Kanakoira 2017
Suomen Käyttövalio

Finby Isaac Erikoisnäyttelyn Best In Show koira 2018            Finby Kira  Kultamaljavoittaja 2019                                          Finby Kelvin Irlanninsettereiden Metsämestari ja nuori Metsämestari 2019

FI KVA Finby Inez 


Finby Inez ja ohjaaja/omistaja Ari Heikkinen teki sen mistä moni kanakoira-harrastaja vain voi haaveilla, koirasta tuli Suomen käyttövalio ! Se mikä tekee tästä niin erityistä on se että Suomen historiassa vain kaksi punaista setteriä on ennen Inez saavuttanut kyseinen titteli, Inez oli nyt historian kolmas koira. Jo viime vuonna Ineksen ollessa kolmevuotias, syksy näytti että koira on kovassa kunnossa ja hyvin toimiva. Metsästä tuli 2017 kaksi VOI1 sertillä, vain yksi jäi puuttumaan. Kentältä tuli myöskin viime vuonna 2 x AVO2 ja ennestään Ineksellä on tunturista AVO2 elikkä on kyse hyvin monipuolisesta koirasta. Unohtamatta että Inez myöskin 2017 sai erikoisnäyttelyssä SERT sekä oli Vuoden Irlanninsetteri 2016, 2017  & 2018 sekä Vuoden Kanakoira 2017 ! Talven aikana tammikuussa syntyi Inekselle ensimmäinen pentue. Tämä vei koiralta voimia ja myöskin ulkonäkö kärsi minkä takia Inez ei osallistunut tämän vuoden erikoisnäyttelyyn. Hyvin Ari on kuitenkin saanut kuntoa nostettua syksyn koitoksia varten kun koira nyt puoli vuotta pennutuksesta palkittiin viimeisellä VOI1 sertillä. Tämäkin metsästä. Ineksen ollessa kaksi kuukautta vanha emme voineet kuvitella tällaista kun Ari pyysi valitsemaan hänelle pentueesta hyvän koiran. Valittiin tottakai se pentu mikä olisi jäänyt meille mikäli narttupentua olisimme ollut jättämässä. Nyt ei voi olla muuta kun tyytyväinen valintaan ja onnellinen Arin puolesta.
Tutkimalla Ineksen sukutaulua niin voi päätellä että tämä ei välttämättä ole ihan sattuma. Löytyyhän sukutaulusta jos katsoo neljä sukupolvea taaksepäin monta korkeasti palkittua koiraa. Emän puolelta mm FIN KVA NO KVA M-02 M-04 DOUEDAL'S IRWIN, M-96 ELIT-96 THODOS ENRICO, NO KVA VIEKSA'S NASTI, DK KVA SHEANTULLAGH GLENN, . Lista jatkuu tutkimalla vastaavasti isän puolta DK KVA SHEANTULLAGH GLENN, DK KVA DK MVA ENGLYSTS CANEL, IE FT CH SHEANTULLAGH DRILL sekä DK KVA DK MVA KLIPPEÖEN'S RIFF, Nämä koirat ovat titteleitä saavuttaneita mutta lisäksi löytyy monta todella hyvää lintukoiraa jotka eivät ole yltäneet ihan kirkkaimpiin saavutuksiin ja titteleihin mutta ovat kuitenkin palkittuja ja erinomisia lintukoiria.
Se että koiralla on hyvä geenipohja ei kuitenkaan takaa kaikkea. Lisäksi vaaditaan hyvän kouluttajan. Tässä "koirakossa" on nyt kaikki kohdanneet; koira on erittäin hyvä ja isäntä on äärimmäisen hyvä kouluttaja. Vielä kerran;


​ PALJON ONNEA ARI & HILPPA

Kanakoirakerhon erikoisnäyttely 2018 BEST IN SHOW Finby Isaac

Kanakoirakerhon erikoisnäyttely tänä vuonna oli Finby kennelin juhla. Finby Isaac oli paras punainen setteri saaden SERT , ROP sekä ROP käyttökoira. BIS kehässä juhla jatkui kun "Sakke" valittiin BIS käyttökoiraksi sekä koko näyttelyn kauneimmaksi, elikkä BEST IN SHOW koiraksi. LIsäksi Finbyn kasvattajaryhmä oli ROP kasvattaja sekä myöskin BIS kasvattaja. Ei paljon paremmin voinut käydä ! Koko näyttelyyn osallistui neljä Finby koira ja kaikki neljä saivat arvostelun SA. Lisäksi Hunter sai VASERT. Kasvattajaryhmään osallistui kaikki neljä elikkä Finby Isaac, FI MVA Finby Figaro, Finby Hunter sekä Finby Isabella. Kiitos omistajille tästä ! 


R.I.P KOKOS " Kia" 2004 - 2017

Vuonna 2004 etsittiin hyvälinjaista narttukoiraa metsästys- ja jalostuskäyttöön. Saatuamme vinkin Torben Reeseltä että Jan Lorentzenillä ( Kennel Kiwiline) oli tulossa hyvälinjainen pentue jonka sukutaulussa löytyi kaksi meille ennestään tuttua ja Tanskassa hyvin menestyneitä uroksia DK KVA Sheantullagh Glenn ja DK KVA & DK MVA KLippeöens Riff päädyimme varaamaan siitä pennun. Tanskasta saapui Kia, energinen, iloinen, ystävällinen, kaikkien kaveri joka lisäksi toimi mainiosti linnulla. Kiasta tuli kennelimme kantanarttu ja hän jätti monta hyvää koiraa. Kian jälkeläisistä löytyy mm KM-12 Finby Gordon (isänä Håköya´s C-Aaronin). Finbyn C-pentueesta lähtien Kia löytyy takana kaikissa meidän pentueissa. Kun G pentue syntyi, Kian viimeinen pentue, Tuomas Uusitalo oli varannut meiltä pennun. Ennestään hänellä oli Finby Daim joka myöskin oli Kian pentu. Valitettavasti Daim menehtyi jäätyään auton alle ja kun Tuomas tuli hakemaan Gordonin hän kysyi jos hän ei voisi saada Kian lainaksi syksyksi metsästyskoiraksi. Pitkin hampain perhe suostui siihen, Kia kun oli kaikkien ystävä, mutta tiedettiin että hänestä pidetään siellä hyvää huolta ja niin Kia lähti pentunsa kanssa perhe Uusitalon luo, lainaksi. Mutta niin siinä sitten vaan kävi että Kia sielläkin valtasi kaikkien sydän ja perhe Uusitalo halusi pitää Kian kun metsästyskausi oli ohi.

Suuri kiitos perhe Uusitalolle Kian hyvästä huolenpidosta näinä vuosina !​


FI MVA Finby Figaro


SERT  , tuomari  HOYER PETER

Lapus erikoisnäyttely 13.6 21015

SERT  ,  tuomari NYMARK VIGDIS

Lapua erikoisnäyttely  11.6 2016

SERT & MVA , tuomari Riitta Lahtovaara

Orivesi kaikkien rotujen näyttely  16.7 2016

Ballynawn Cordon Rouge

Tästä se irlanninsetteri harrastus alkoi. Uros Ballynawn Cordon Rouge "Chico" synt 1992. Kuvassa ikä 14 v. Linjaltaan tanskalainen, isä Milo ja emä FI & DK MVA Trille. Kasvattaja edesmennyt Minna Fairhurst .

Chicon kanssa tein niin kuin kaikki aloittelijat tahtoo, kaikki mahdolliset ja mahdottomat virheet koulutuksessa mutta samalla se opetti minulle kanakoirametsästyksen salaat. Minulla oli myöskin se hyvä mahdollisuus että sain Trillen käyttööni Minnan sairastuttua ja tästä se minun kiinnostus tanskalaisiin koiriin sai sitten alkuunsa.