fi


SYNTYNYT  27.4.2024  6 KPL NARTTUA. 

KAIKKI PENNUT OVAT VARATTUJA !

Suunnitteilla seuraava pentue vuodelle 2024. Emä Finby Lady , isä Norrsetter SO Shot. Odotettavissa varhaiskypsiä, hyvin liikkuvia koiria jotka toimivat niin metsässä, kentällä että tunturissa. Luonteen puolesta myöskin erinomaisia perhekoiria. 

Todettu tiineeksi. Pennut odotetaan syntyvän toukokuun alussa

FINBY MYY

(Settermosen Brownie - Finby Kelvin)


Vuoden nuori irlanninsetteri 2021.  Vuoden nuori kanakoira 2021, sija 2, Irlanninsettereitten nuori metsämestari 2021. Koetulokset: kentältä 2 x NUO1, 1 x NUO2, 1 x NUO3. Metsästä 1 x NUO1. Lonkat A/A, näyttely EH. Vuonna 2021 Myy starttasi 9 kertaa ja palkittiin viisi kertaa, palkitsemis % oli näin ollen 56%. 

"U S" Fantom

(Brava - FR KVA C.I.T. NO KVA HERCULE DES SORICIERES DU SANCY )

Fantom "Fant" on erittäin lupaava nuori koira Norjassa. Sen isä on moninkertainen valio ja polveutuu erinomaisiin ranskalaisiin käyttölinjoihin. Fantin pentuessa oli 9 pentua mistä 5 kpl kilpailee voittajaluokassa.  Fant tuli nykyiselle omistajilleen 3 vuoden iässä. Puolen vuoden koulutuksella Fantista  kuoriutui mainio metästys ja koekoira. Vuonna 2021 syksyllä  se osallistui ensimmäiseen kokeeseensa ja yhteensä syksyn aikana 9 kertaa mistä viisi palkintoa. Palkitsemis % oli näin ollen 56%. Fant saavutti kentältä AVO1, metsästä AVO2 ja tunturista AVO2. Erittäin monipuolinen koira minkä ansiosta sitä rankattiin Vuoden monipuolisena koirana sijalle 3. Veli US Punky oli sijalla 1. 

Tästä koirasta kuullaan taatusti vielä lisää !


Sunnuntaina 5.3.2023 syntyi Myylle ja Fantille 7 pentua. 2 narttua ja 5 urosta. Kaikki pennut ovat varattuja 

Finby Jolin

(Settermosen Brownie - FIMVA Finby Fiagaro)

Lonkat A/A. Kaikilla kuvatuilla pentuesisaruksilla on A lonkat. Isä on muotovalio, vuoden nuori irlanninsetteri 2011 sekä kentällä VOI luokassa. Emällä on kentältä AVO2 sekä sijoittui Kultamaljassa 2014 kolmanneksi. Sisaruksista neljä on palkittu AVO luokassa kentällä, metsässä että tunturissa. Jolin ei ole startannut kokeessa mutta toimii käytännön metsästyksessä hyvin. 

US Fantom

(Brava - INT JCH, FRJCH, FRBCH, NJCH,NMFL19, NMFS20 Hercules des Sorcieres du Sancy)

US Fantom (Hercule-Brava)Lonkat A, CLAD ja Pra vapaa. Pentueessa on 9 koiraa mistä 7 startannut kokeessa ja kaikki 7 myöskin palkittu. Tämän pentueen yhteenlaskettu palkintomäärä NUO luokissa oli 26 palkintoa. Tällä hetkellä pentueesta ón myöskin voittajaluokassa koiria. Hyvien ominaisuuksien takia tämä yhdistelmä uusittiin Norjassa. Isän meriitit puhuu puolestaan. Hercule on voittanut mm Norges cup Lavland (kenttä) 2019 että Norges cup Skog (metsä) 2020 ja on moninkertainen valio. Emä Brava kilpailee voittajaluokassa ja voitti puolestaan Norges cup Lavland 2020. Fantom ei ole vielä startannut kokeessa, tuli nykyiseen kokeneeseen kanakoira-perheeseen vasta tänä keväänä kolmivuotiaana .  Uskon vahvasti että syksyn aikana myöskin tämä uros palkitaan.

Syntyi kaksi pentua, 1 uros ja 1 narttu

Inez - Barney  , Syntynyt 21.7 ,  kaksi urosta ja seitsemän narttua. 

Kaikki pennut ovat varattuja !


FI KVA Finby InezVuoden Irlanninsetteri 2016 & 2017 & 2018 , Vuoden Kanakoira 2017 sekä Irish Trial voittaja 2019 on erittäin monipuolinen koira. Sillä on palkintoja niin metsästä, kentältä kuin tunturista. Kaksivuotiaana Inez nousi metsässä voittajaluokkaan ja kolmevuotiaana tuloksena oli 2 x VOI1 sertillä metsästä. Neljän vuoden iässä, Inez saavutti viimeinen tarvittava VOI1 sertillä (sekin metsästä) ja siitä tuli kautta aikojen Suomen kolmas punainen irlanninsetteri joka on saavuttanut Suomen Käyttövalion tittelin. Mainittakoon että Inez on myöskin läpäissyt neulansilmän kentällä ja noussut myöskin siellä kilpailemaan voittajaluokkaan. Ennestään sillä on useampia AVO2 tuloksia kentältä ja tunturista. Näyttelytulos SERT ja lonkat B/B, CLAD ja PRA vapaa. Yksi SERT puuttuu niin se olisi myöskin Suomen muotovalio. 

Gleannseain BarneySuomeen tuotu irlantilainen uros syntynyt 2012. Peikko on hyvin liikkuva ja linnulla hyvin toimiva uros jolla on kentältä 1 x AVO3 ja 2 x AVO2. Se on myöskin Irlanninsettereitten noutomestari vuodelta 2014 (vuosiluku saattaa olla väärä) Näyttelystä EH (kerran osallistunut) ja lonkat B/B. Peikon isä on F.T.Ch ja sen veli Gleannseain Finn voitti irlanninsettereiden Derbyn Irlannissa 2014   

Brownie - Kelvin ,  Ultrattu ja pentuja tulossa viikko 30 ! 

 Kaikki pennut varattuja

.

Settermosen Brownie

meidän Tanskasta tuotu narttu syntynyt 2013 yhdistelmästä Settermosen Alba - Erin vom Kapellenfad. Erittäin mukava luonteinen ja hyvin linnulla toimiva koira joka sijoittui Kultamaljassa 2014 kolmannelle sijalle. Kentältä sillä on        2 x AVO2 tulos. Lonkat A/A ja näyttelystä EH. Ninnin veli on Norjassa asuva uros N JCH N J(K)CH Settermosen Baffin.

Ninnillä on yksi pentue FIMVA Finby Figaron kanssa ennestään. Kuvatut pennut ovat kaikki A lonkkaisia. Pennuista Finby Jasmin saavutti NUO1 palkinnon kentältä ja ylsi myöskin Derby finaaliin 

Finby Kelvin


Kelvin, kutsumanimi Kössi, on nuori uros erittäin kovatasoisesta ja lupaavasta pentueesta. Kössi on syntynyt 2018 yhdistelmästä FIKVA Finby Inez - Loustic des Demonds de Gergovie. Pentueesta kaikki kokeeseen osallistuneet on palkittu. Kössillä on kentältä NUO2 ja voitti viime vuonna Irlanninsettereitten epävirallinen metsämestaruus sekä samalla myöskin nuorten metsämestaruuden. Sisko Kira voitti viime vuonna Kultamaljan ja lisäksi palkittiin kolme muuta pentueesta niin NUO 1,2 kun 3 palkinnolla. Lonkat A/A ja näyttelystä ERI.

Odotamme yhdistelmästä varhaisheränneitä, hyvin toimivia lintukoiria ja samalla myöskin erittäin mielyttämisenhaluisia ja mukavia kotikoiria.