Välkommen till Kennel Finbys hemsida, uppfödning sedan år 2002 !

Jag föder upp jaktlinjade röda irländska settrar under kennelnamnet Finby .                                                            

​För mig är det viktigt att bibehålla de medfödda jaktegenskaperna och avla på individer som fungerar redan vid ung ålder på fågel, är sammarbetsvilliga, har ett utmärkt lynne och förstås är även friska. Dessutom försöker jag om möjligt även att inte glömma utseendet. Vad är trevligare än att jaga med en fungerande hund som även är vacker . 

Jag har till den grad lyckats i mitt avelsarbete  att av mina Finby hundar har en hund uppnått titeln FIUCH, en FIBRCH och två hundar har vunnit den eftertraktade Guldpokalen för hundar under två år . 

FIMVA Finby Figaro
FIMVA Finby Figaro
KM-19 Finby Kira
KM-19 Finby Kira
FIKVA Finby Inez
FIKVA Finby Inez
KM-12 Finby Gordon
KM-12 Finby Gordon


Olen jäsenenä:
Suomen Kennelliitto
Kanakoirakerho ry 

Koira taustani

Olen syntynyt pohjoisessa, Posiolla, ja harrastanut metsästystä koko ikäni. Kotona meillä oli aina pystykorva joten metsästys haukkuvalla koiralla on minulle tuttua. Metsästystä harrastan etupäässä edelleen Posiolla, metsämaastossa, jolloin riistana on riekko, teeri ja metso. Täällä etelässä taas harjoitellaan peltohakua ja riistana on fasaani.                                                                                                       
Tavattuani vaimoni jolla oli kultainen noutaja kiinnostuin metsästyksestä noutavilla koirilla. Jouduimme kuitenkin aika nopeasti luopumaan siitä vanhuuden takia ja taloon tuli tilalle sileäkarvainen noutajauros Aurelius eli Tomi. Tomin kanssa käytiin niin tottelevaisuus- kuin noutokokeissa sekä harrastettiin käytännön metsästystä. Tomin ikä jäi valitettavasti lyhyeksi sen loukattuaan itsensä metsästysreisulla. 

Jo Tomin aikana halusin kokeilla seisovaa lintukoiraa ja vaihtoehtoina oli englannin- ja irlanninsetteri. Päädyin irlanninsetteriin keskusteltuani edesmenneen irlanninsetteri kasvattajan Minna Fairhurstin kanssa. Minna kasvatti koiria Ballynawn kennelnimen alla ja oli vannoutunut punaisen setterin kannattaja. Taloomme tuli vuonna 1992 irlanninsetteri uros Ballynawn Cordon Rouge ja voin vain todeta että en ole katunut valintaani. Siitä lähtien talossamme on aina ollut vähintään kaksi punaista setteriä.

Punainen setteri on iloinen, energinen, ystävällinen ja hyviä metsästysominaisuuksia omaava koira. Se on myöskin erinomainen perhekoira ja lapsikoira.Olen vuosien varrella kokeillut myöskin englanninsetteriä mutta irlanninsetteri on kylläkin kaikin puolin minun rotuni.                                            
​Vuonna 2002 kasvatin ensimmäisen pentueeni ja sen jälkeen pentueita on tullut aina kysynnän mukaan. Pennut kasvavat ja kehittyvät ensimmäiset kaksi kuukautta ennen luovutusta perheemme keskuudessa, missä ne myöskin tottuvat muihin kotieläimiin esim. kissaan . Kasvatuksessani panostan paljon siihen että pennuista kasvaa sosiaalisia, lujahermoisia ja avoimia koiria tottuneita joka päiväisiin askareisiin talossa. Pennulla on näin olleen huomattavasti helpompi sopeutua uuteen ympäristöönsä, uudessa kodissa ja näin olleen hyvällä perustalla aloittaa tulevan metsästyskoiran taivalta.